De bescheiden tribune waar ouders straks kunnen zitten.
De bescheiden tribune waar ouders straks kunnen zitten. Foto's: Bastiaan Miché

'T Gooische Bad in Kerkelanden maandag open

Bedrijven

HILVERSUM - "Het is een groot gekkenhuis. Alles gaat echt megasnel. We zetten echt alles op alles om op tijd, komende maandag, open te kunnen." Dat zegt zwemschoolhouder Shiva de Winter een paar dagen voordat in zijn net zo veelbesproken als kleinschalige bad in Kerkelanden de eerste zwemlessen van start gaan. "Het was een hete zomer, maar nu begint de trots te komen."

Zo fel als de (politieke) discussie was over de komst van het instructiebad, zo bescheiden oogt de vooral witte ruimte met opvallend kleurrijke tegeltjes van binnen. Geen glijbanen, springplanken of andere gekkigheid, maar puur de basis.

Dat wil zeggen: twee kleedkamers (één voor jongens, één voor meisjes) van zes bij drie meter, kluisjes, douches en een bad van 17,5 bij 7,5 meter dat nog geen twee meter diep is. Oh ja, er is ook nog een minitribune van drie rijen voor de ouders. De glazen wand tussen de tribune en het 32 graden warme zwembad komt over een week. Tijdens het afzwemmen wordt die glazen wand overigens verwijderd om zo die extra beleving te creëren, vertelt De Winter.

Het nu nog afgesloten zwembad - om zo de waterkwaliteit op peil te houden - heeft verder geen startblokken, maar enkel een trappetje om erin of -uit te komen. Het meest diepe gedeelte is 1.98 meter diep, het meest ondiepe stuk slechts tachtig centimeter. Dat gedeelte dient vooral voor de volwassenenactiviteiten als de bootcamp. Immers, het zwembad is er niet alleen voor kinderen die leren zwemmen. Ook de ouderen kunnen er straks terecht voor verschillende activiteiten. Zo is er straks ook zwemmen voor alleen (allochtone) vrouwen. En er zijn plannen voor samenwerking met fysiotherapeuten.

Grote vraag de afgelopen weken was ook: hoe gaat het zwembad heten? De definitieve stem was aan het publiek. Met overweldigende meerderheid koos dat publiek voor 'T Gooische Bad en dus niet voor de andere twee opties Dok229 of het Franciscusbad.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant