Twee jaar terug trad Roy Donders nog op.
Twee jaar terug trad Roy Donders nog op. Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversum On Air lijkt nu echt einde verhaal

Cultureel

HILVERSUM - Het was al een hele klus om Hilversum Alive door te laten gaan, voor dat andere evenement - On Air - lijkt nu definitief verleden tijd. Het driedaagse evenement dat altijd eind augustus/begin september plaatsvond, gaat net als vorig jaar niet door.

Wie op de website www.hilversumonair.nl een kijkje neemt om te zien welke artiesten naar Hilversum komen, ziet dat onder meer Roy Donders en K Liber naar Hilversum komen. Ook zijn er foodtrucks. Dit is echter niet het programma van 2018, maar nog van 2016.

Het geeft aan dat de verschillende horeca-ondernemers na dat toch best succesvolle jaar nooit meer echt een poging hebben ondernomen om opnieuw een On Air te organiseren. Het lukt simpelweg niet meer om uit de kosten te komen. Wel was er vorig jaar nog Heerlijk Helder Hilversum door Café Nul Vijf en Dertig en de Karroesel, maar ook dat evenement krijgt dit jaar geen vervolg.

Horeca-ondernemer Marco van Velthooven is er niet eens rouwig om dat het evenement opnieuw niet doorgaat. "We zijn dit jaar al zo druk geweest met Alive, dit is nog een fractie moeilijker. We hebben dit keer geen eens een poging gedaan. Het is een stille dood gestorven."

Uit de krant