Vorig jaar won Hilversum de trofee.
Vorig jaar won Hilversum de trofee. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Goois Jeugdhockey Kampioenschap 'grootste sporttoernooi'

Sport

HILVERSUM - Opnieuw ruim 4000 kinderen van alle Gooise hockeyclubs nemen komende zaterdag deel aan de zesde editie van het Goois Jeugdhockey Kampioenschap (GJK). Een 'mooie burenstrijd tussen alle Gooise clubs' is daarbij de gedachte.

Het jaarlijkse toernooi begint en eindigt bij 't Spandersbosch. De hockeyclubs Gooische, Hilversumsche, Huizen, Laren, Naarden en 't Spandersbosch ontvangen ieder één specifieke leeftijdscategorie. Op deze manier wordt gezamenlijk het nieuwe hockeyseizoen ingeluid. "En met dik 300 teams is dit het grootste eendaagse sporttoernooi ter wereld", aldus voorzitter Rene van Hattum van 't Spandersbosch. "Dat heeft het IOC ook erkend."

Sportief en respectvol gedrag is komende zaterdag de rode draad. Deelnemende teams kunnen niet alleen punten verdienen door te winnen, maar vooral ook door respectvol en sportief gedrag te laten zien. En er wordt niet alleen naar de spelers gekeken, maar zeker ook naar de begeleiding en de supporters.

Hilversum was vorig jaar de winnaar van het toernooi, 't Spandersbosch pakte de 'Fair Play Award'. Die laatste trofee is in het leven geroepen in samenwerking met de 'Hansie Forever Foundation', opgericht door de familie Meijer. Dit als commitment aan hun verongelukte zoon Hans, voor wie sportiviteit en eerlijkheid altijd erg belangrijk was.

Meer informatie is te vinden op www.wearefairplay.com.

Uit de krant