Altius (oranje) won zaterdag het toernooi, BZC'13 (zwart) pakte de fair play cup.
Altius (oranje) won zaterdag het toernooi, BZC'13 (zwart) pakte de fair play cup. Foto's: Bastiaan Miché

Hilversumse teams klaar voor nieuw seizoen

Sport

HILVERSUM - Zes van de acht Hilversumse teams waren zaterdag van de partij bij de zevende editie van het Henk Pel Toernooi, ook wel het officieuze Hilversumse kampioenschap genoemd. Uiteindelijk ging Altius er opnieuw met de winst vandoor. De oranjehemden waren na strafschoppen te sterk voor 't Gooi. Het thuisspelende BZC'13 werd vierde, maar won wel het fair play klassement.

En dat is best leuk, vindt de kersverse trainer Chris van Doorne. Hij werd eind vorig seizoen samen met Henk Puyk benaderd om de selectie van BZC'13 te coachen nadat Bertus van Effrink uiteindelijk voor AH '78 in Huizen koos. Daardoor is de oefenmeester - van oorsprong een Zebra en na de fusie met Bloemenkwartier meegereisd naar 't Jagerspaadje - meer spelers kwijt dan erbij zijn gekomen.

Desondanks is hij positief gestemd over het komende seizoen in de vierde klasse. "Ik heb wel vertrouwen, hoop dat we kunnen presteren in een periode en vooral dat het plezier er is. We moeten niet te veel tegenslagen - blessures en schorsingen - krijgen."

Victoria stelde zaterdag teleur tijdens het Henk Pel Toernooi, maar de eersteklasser versloeg op datzelfde moment (met een ander team) het sterke Almkerk, dat in de eerste klasse Zuid uitkomt. Trainer Stijn van 't Hooft verwacht daarom opnieuw een goed seizoen van de ploeg die drie jaar terug nog in de vierde klasse speelde. "We staan er goed voor, hebben er wat jongens bij en zijn dus in de breedte sterker dan vorig jaar", vertelt de oefenmeester. "Of dat voldoende is moet blijken."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant