Afbeelding
Foto: CDA Hilversum

Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) spreekt in Hilversum

Zorg

HILVERSUM - Vicepremier en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid, Welzijn en Sport komt maandag 1 oktober naar Hilversum. Aanleiding is de Week tegen Eenzaamheid van 26 september tot en met 6 oktober. 

"In Hilversum voelt ruim 41 procent van de inwoners zich wel eens eenzaam en is 8 procent ernstig eenzaam", berichtte de GGD in 2016. Daarom houdt het CDA op maandag 1 oktober een thema-avond in het raadhuis, waarbij De Jonge gastspreker is. 

Hugo de Jonge (1977) is op 26 oktober 2017 beëdigd als lid van het kabinet-Rutte III. Hij was in 2010-2017 voor het CDA wethouder van onderwijs, jeugd en (sinds 2014) zorg in Rotterdam. Eerder was hij politiek assistent van de onderwijsbewindslieden Maria van der Hoeven en Marja van Bijsterveldt. Hij begon zijn loopbaan als onderwijzer en was later ook ambtenaar op OCW.

"Hugo de Jonge is een groot voorvechter van de bestrijding van eenzaamheid", aldus de Hilversumse afdeling van het CDA. "Tijdens zijn wethouderschap in Rotterdam heeft hij met succes veel initiatieven ontplooid en aangemoedigd om eenzaamheid terug te dringen. Als minister heeft hij deze aanpak voortgezet wat onder meer geresulteerd heeft in het programma 'één tegen eenzaamheid'."

De bijeenkomst in het raadhuis is in de Burgerzaal en begint om 19.00 uur (deur open om 18.45 uur). Vooraf aanmelden kan via info@hilversum.cda.nl

 

Uit de krant