Hilversum won zijn eerste wedstrijd BeNeCup vrij eenvoudig.
Hilversum won zijn eerste wedstrijd BeNeCup vrij eenvoudig. Foto: Bastiaan Miché

Hilversum en 't Gooi in competitie met Belgische top

Sport

HILVERSUM - Uiteraard maken Hilversum en landskampioen 't Gooi deel uit van deze BeNeCup. 't Gooi speelde thuis tegen La Hulpe, de nummer 2 van België, en won met 19-3. Hilversum zegevierde op eigen veld overtuigend met 57-7 van Soignes, de nummer drie bij de Zuiderburen.

"Dit moet de eerste aanzet zijn tot een nog bredere opzet", zegt Michel Hartong, hoofd topsport van 't Gooi. "Hopelijk sluiten in de toekomst ook de topploegen uit Duitsland, Tsjechië en Polen aan. Dan krijg je een competitie op een nog hoger niveau en wordt het interessant voor sponsors en media. Als je regelmatig speelt tegen gelijkwaardige en sterkere tegenstanders is het gevolg dat het Nederlandse team ook beter wordt en snel kan promoveren naar de Europe Championships, waar België nu al in speelt."

Zowel 't Gooi als Hilversum onderschrijft de stelling dat in het land der blinden eenoog koning is. Hartong: "De Nederlandse competitie was de afgelopen seizoenen niet boeiend. Eén keer winnen met groot verschil is leuk, maar daarna wordt het vervelend. Daarom ben ik benieuwd hoe de krachtverschillen in de BeNeCup liggen. De spelers moeten uitdagingen hebben."

Dat laatste onderschrijft ook Raymond Mackaaij van Hilversum. "Tegen veel ploegen weten de mannen vooraf dat ze winnen. Dan wordt het lastig om voor iedere wedstrijd voor 100 procent gemotiveerd te zijn. Deze competitie is voor hen een nieuwe uitdaging."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant