Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché
Update

Gezochte man die zwangere vrouw sloeg is bekend

Politie

HILVERSUM - De man die op 28 juni een zwangere vrouw zou hebben geslagen in een winkel in Hilversum is bij de politie bekend. Hij is nog niet aangehouden.

De politie Gooi en Vechtstreek maakte zojuist op twitter bekend dat de man bekend is en doet verder geen uitspraken over zijn identiteit. Pas wanneer de man wordt aangehouden, komt er meer informatie naar buiten.

De man had de vrouw geslagen vanwege een ruzie over de rij bij de kassa in de winkel, aldus de politie. Omdat de man spoorloos bleek, verspreide de politie woensdag een inmiddels verwijderd filmpje.

Daarop is te zien hoe de man over de Kerkstraat richting de Groest wandelt en er op een scooter vandoor gaat. De vrouw die bij hem achterop de scooter stapte, is volgens een politiewoordvoerder wel een getuige van het incident maar geen verdachte. Om die reden was zij ook onherkenbaar in beeld gebracht. 

Het fimpje van de politie werd woensdag veelvuldig gedeeld en leidde tot veel opmerkingen en tips, meldt de politie. "Dankzij jullie tips hebben we de identiteit van de verdachte kunnen vaststellen. Bedankt voor het meedenken!", aldus de politie op twitter. 

Uit de krant