Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Geen vertraging HOV-project door uitstel hoofdcontract

Buurt / wijk

HILVERSUM - De HOV-busbaan moet gewoon in het voorjaar van 2022 gereed zijn. Ook al loopt de gunning van het hoofdcontract nu vertraging op, is het niet de verwachting van het college van burgemeester en wethouders dat daarmee het hele project langer gaat duren.

Dat is te lezen in de beantwoording van het college op artikel-41-vragen van Hart voor Hilversum. De grootste fractie van het dorp klom in augustus in de pen nadat de provincie Noord-Holland bekend had gemaakt dat er sprake was van uitstel voor wat betreft het verstrekken van het hoofdcontract. Welke gevolgen heeft deze vertraging voor het hele project dat jaren gaat duren?

"Niets", is het antwoord vanuit het raadhuis. "In de oorspronkelijke planning was de definitieve gunning van het hoofdcontract voorzien voor augustus 2018. De oplevering van het project ondergaat geen verandering als gevolg van de huidige vertraging van circa twee maanden door de aanvraag voor aanvullend krediet", schrijft het college.

Wel meldt zij dat het onduidelijk is wat het ingediende bezwaar van een van de aannemers gaat betekenen. "Vooralsnog gaat de projectorganisatie HOV in het Gooi ervan uit dat de HOV-busbaan in het voorjaar van 2022 in gebruik genomen wordt."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant