Het Goois Jeugdorkest.
Het Goois Jeugdorkest. Foto: Bastiaan Miché

'Eerste Erfgoedfestival daverend succes'

Cultureel

HILVERSUM - De verschillende musea en tuinen in 't Gooi en de Vechtstreek hebben de voorbije zomermaanden meer bezoekers dan ooit getrokken in deze periode. Dat melden de betrokken organisaties bij de afsluiting van dit eerste Erfgoedfestival, dat zondag met onder meer een concert van het Goois Jeugdorkest werd afgesloten in het Pinetum Blijdenstein. 

Van 31 mei tot 9 september bundelden de musea en erfgoedinstellingen ( Singer Laren, het Huizer Museum, Kasteel Museum Sypesteyn, het Vechtstreekmuseum, Museum Weesp, het Pinetum Blijdenstein en de Vrienden van het Gooi) in de regio hun krachten en vertelden gezamenlijk het groene verhaal van de regio. Met zeven tentoonstellingen, een kinderprogramma, een doeboek en meer dan honderd publieksactiviteiten werd het festival een daverend succes, melden zij in een persbericht. 

De genoemde musea werken aan een programma om de komende jaren door samenwerking de erfgoedsector te versterken. Naast het festival wordt ook op het terrein van beleidsontwikkeling en collectiebeheer de handen ineengeslagen. De onderlinge samenwerking ondersteunt de kleine instellingen bij hun verdere professionalisering en stimuleert collectiemobiliteit. In 2020 vindt het volgende Erfgoedfestival plaats.

Foto: Bob Awick

Uit de krant