Dascha en René Graafsma.
Dascha en René Graafsma.
Video

Emotionele oproep René Graafsma: 'Overhandig camerabeelden Dascha'

Politie

HILVERSUM - "Op zaterdagochtend 28 november 2015 overleed mijn dochter Dascha op 16-jarige leeftijd. De toedracht en laatste uren zijn nog steeds niet duidelijk. Dit ondanks het feit dat er camerabeelden zijn waarop Dascha te zien moet zijn, maar justitie wil die niet overhandigen."

Dat zegt René Graafsma, de vader van de op 28 november 2015 overleden Dascha Graafsma, in een emotionele oproep om camerabeelden in handen te krijgen. Hij is daarom online een petitie gestart. Deze is al zo'n 2000 maal ondertekend.

"Wij constateren dat ouders zich verplicht voelen om kinderen op een goede manier te laten leven, maar dat ouders niet het recht blijken te hebben om te weten wat er met hun overleden kind is gebeurd", schrijft Graafsma. "De waarheid, zoals de camerabeelden, worden ons zelfs na het sluiten van het dossier ontnomen. De gebruikelijke procedures hebben tot dusver geen effect gehad."

Dascha Graafsma, bekend als die vrolijke vlinder, werd eind eind november na een avondje uitgaan in nachtclub Lets Get Down dood gevonden langs het spoor tussen Hilversum en Hollandse Rading. De politie ging al snel uit van zelfmoord, maar daar gelooft de familie niets van. 

Uit de krant