Een foto uit de Rembrandt-series.
Een foto uit de Rembrandt-series. Foto: Carla van de Puttelaar

Museum strikt internationaal bekende fotografe

Cultureel

HILVERSUM - 'Stillness' is de nieuwe tentoonstelling van Museum Hilversum. De culturele instelling is erin geslaagd de internationaal bekende fotograaf Carla van de Puttelaar te strikken. Vanaf zaterdag 15 september is haar videokunst te zien in de mediastad.

De in 1967 geboren Van de Puttelaar studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft sindsdien binnen en buiten Nederland furore gemaakt met haar kunst. Haar werk is tentoongesteld in bijvoorbeeld Engeland, de Verenigde Staten, Frankrijk en Korea. Kunst van haar hand bevindt zich onder andere in de collecties van La Maison de la Photographie in Parijs, het Zwitserse Museum Winterthur, Huis Marseille | Museum voor Fotografie in Amsterdam en in de hoofdstad geldt dat ook nog eens voor het Stedelijk Museum.

Tot en met zondag 9 december exposeert Van de Puttelaar in Hilversum. "Wij vinden het bijzonder en zijn trots om deze tentoonstelling in Museum Hilversum te laten zien", vertelt museumdirecteur Stef van Breugel. '"Stillness' heeft zowel spectaculaire als poëtische kanten; hiermee willen we verkennen hoe in de mediakunst de zoektocht naar betekenisgeving en schoonheid tot uitdrukking komt."

Van de Puttelaar staat bekend om haar verstilde werken waarin vrouwen een eigen wereld lijken te zijn, aldus Museum Hilversum. De tentoonstelling laat een selectie van grotendeels nog niet eerder getoonde video's en foto's zien. Daar komen speciaal voor 'Stillness' gecomponeerde soundscapes bij. De soundscapes zijn een coproductie van de fotograaf en Paul Cupido.

Uit de krant