Nog veertien standplaatsen moeten worden gerenoveerd.
Nog veertien standplaatsen moeten worden gerenoveerd. Foto: Bastiaan Miché
Video

Geen strobreed in de weg voor afronden renovatieklus Egelshoek

Politiek

HILVERSUM - Het enige dat nog ontbreekt, is het akkoord van de gemeenteraad, maar dat is slechts een formaliteit tijdens de raadsvergadering op woensdag 26 september. Politiek gezien is er breed draagvlak om het laatste stuk van de herstructurering van woonwagenkamp Egelshoek af te ronden. Daarmee hoopt de gemeente dit hoofdpijndossier op een nette manier af te sluiten.

Dat er een concreet plan ligt, dat weliswaar bijna 3 miljoen euro gaat kosten, kon vorige week woensdag op veel bijval rekenen van de commissie Economie en Bestuur. Blijer zijn de politieke partijen met de verbeterde relatie met de bewoners van het woonwagenkamp. De verhoudingen waren zo ernstig verstoord dat de gemeente in 2016 stopte met het laatste renovatiedeel van het kamp, waarna de partijen elkaar meer in de rechtbank zagen dan aan de gesprekstafel.

"Iedereen ziet de urgentie en het belang dat we een andere koers zijn gaan varen, die is ontstaan in de vorige regeerperiode", aldus Broertjes. "De koers die we voeren via gerechtelijke procedures liep niet. Toen is er een beroep op mij en wethouder Floris Voorink gedaan." Die bemoeienis heeft geholpen. Investeren in de zwaar verstoorde relatie was de sleutel volgens Broertjes, waardoor het langlopende conflict tussen gemeente en Egelshoek-bewoners nu de wereld uit kan.

In Het Gesprek Met vertelt de burgemeester over zijn bezoek van vorige week aan de Egelshoek, de toekomstvisie van het Media Park en het fietsstalverbod in het centrum:

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant