Op steeds meer daken zijn zonnepanelen te zien.
Op steeds meer daken zijn zonnepanelen te zien.

Inwoners 't Gooi investeren 27 miljoen in energie besparen

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Ruim zevenduizend woningeigenaren uit Gooi en Vechtstreek hebben de afgelopen vier jaar (2013- 2017) maatregelen getroffen om hun huis energiezuiniger te maken. Bij elkaar investeerden zij ruim 27 miljoen euro.

Dat meldt de Regio Gooi en Vechtstreek, het samenwerkingsverband van de gemeenten in deze regio. Deze resultaten zijn bereikt met behulp van het regionale project Energie Besparen Gooi en Vecht, dat mede mogelijk is gemaakt met subsidie van Provincie Noord-Holland, en moet bijdragen aan een energieneutrale regio.

De maatregelen die de eigenaren het meest inzetten om woningen energiezuiniger te maken, zijn: zonnepanelen (4.509 installaties), spouwmuurisolatie, HR++ glas en vloerisolatie. Het aantal duurzame maatregelen ligt feitelijk nog hoger omdat veel maatregelen niet worden geregistreerd, zoals spouwmuurisolatie.

De ambitie van Gooi en Vechtstreek is een energieneutrale regio in 2030. De in de regio benodigde energie wordt dan duurzaam opgewekt. In eerste instantie richten de inspanningen zich op de bebouwde omgeving. De betrokken partijen werken nu samen aan een vervolgproject.

Uit de krant