De telefoon van Annet staat roodgloeiend sinds haar deelname aan The Voice Senior.
De telefoon van Annet staat roodgloeiend sinds haar deelname aan The Voice Senior. Foto: Karin van Leeuwen
Video

Hilversumse Annet blikt terug op The Voice Senior-avontuur

Cultureel

HILVERSUM - Als ze je een hand geeft, is er geen ontkomen aan haar enthousiasme. Niks act, what you see is what you get bij Voice Senior-deelneemster Annet Hesterman. Achter de geraniums zitten kan altijd nog, grijnst ze. Haar donkere ogen stralen.

Annet Hesterman is sinds haar deelname aan het RTL-4-programma The Voice Senior in een achtbaan terechtgekomen. "Mijn mobiel achteloos ergens neerleggen en er niet naar kijken, is er tegenwoordig niet meer bij. Ik word continu gebeld." Vervelend? Driftig schudt ze haar hoofd: ze geniet van wat haar is overkomen. Had het voor geen goud willen missen.

Ze moet zelf ook nog even bijkomen van alles, ondanks dat de talentenshow voorbij is en de winnaar bekend. Dat zij de eerste plaats niet haalde, vindt ze niet erg. Jimi Bellmartin was volgens de Hilversumse vanaf het begin de gedoodverfde winnaar. Terecht, vindt ze, hij is steengoed. Een leuke man met humor ook. "En de kijker heeft besloten. Vanaf dat moment moet je het loslaten. Maar no hard feelings."

Tekst gaat onder de foto verder.

Annet tijdens de finale van The Voice Senior. (Foto: RTL/TALPA)

Ze was laat met inschrijven voor het programma. Haar dochter Roxanne, eigenaresse van dansschool Fit by Rox, vond dat ze eraan moest meedoen. Samen met haar partner en pianist Cees Cools nam Hesterman een liedje op. Het filmpje stuurde ze naar RTL. Niet veel later werd ze gebeld: de redactie wilde haar graag ontmoeten omdat ze onmiddellijk enthousiast waren over haar vertolking van een nummer van Tina Turner.

Tijdens The Blind Auditions blies ze de jury omver met 'Nutbush City Limits' van Turner. Haar opkomst was overigens memorabel: de stip waar ze op moest staan kon ze niet vinden. Ze moet er nog om gieren. "Ik moest als eerste op en je moet je voorstellen dat je behoorlijk geconcentreerd bent. Ik loop het podium op, maar denk: waar is die stip nou? De vloer glom als een spiegel en studiolampen zorgden voor nog meer cirkels. Bovendien ben ik klein, dus ik zag 'm gewoon niet." Het filmpje waarin een naar de spot zoekende Annet is te zien, is een YouTube-hit geworden en gezien door talloze mensen.

Als ze eenmaal haar plek heeft gevonden en 'A Church House, Gin House' inzet, draaien binnen vijf seconden de vier stoelen van de juryleden om.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant