Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Promovendus Hilversum verliest eerste thuiswedstrijd

Sport

HILVERSUM - De hockeyers van Hilversum verloren zondag hun eerste thuiswedstrijd in de overgangsklasse B. Tegen Ring Pass Delft werd het 3-4, een fikse tegenvaller na het hoopgevende 4-4-gelijkspel tegen USHC een week eerder in de openingswedstrijd van het seizoen.

Aanvoerder Viktor Boeren liep na afloop strompelend van het veld en trok de veelzeggende conclusie: "Vandaag werd pijnlijk duidelijk dat er een groot verschil is tussen het hockey in de overgangsklasse en de eerste klasse, waar we vorig jaar in speelden. Het gaat nu een stuk sneller; vooral de spelhervattingen. Je kunt geen moment verslappen omdat het fysiek ook een stap hoger is. In de eerste klasse konden we vanuit de verdediging rustig de bal rondspelen en zien waar de mogelijkheden in de aanval lagen."

In de overgangsklasse 'kletsen' de tegenstanders er direct bovenop, vervolgt Boeren. "Er wordt direct druk gezet op de verdediging zodat het lastig wordt om de bal naar de aanval te krijgen. Dat is ons probleem dit moment. Daarbij komt dat we vandaag in de eerste helft veel te slap begonnen en slordig stonden te verdedigen. Dan moet je niet verbaasd zijn als je drie tegentreffers om je oren krijgt."

 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant