Christiaan Hendriksen lijkt klaar voor de komende wedstrijden.
Christiaan Hendriksen lijkt klaar voor de komende wedstrijden. Foto: Hans Hendriksen

Hilversums judotalent terug op weg naar top

Sport

HILVERSUM - Hij is weer fit en ook gemotiveerd, zegt de 16-jarige Christiaan Hendriksen. Het Hilversumse judotalent werd de afgelopen jaren geteisterd door blessures, maar lijkt nu weer helemaal terug. "Ik heb weleens gedacht: waar doe ik het voor? Maar ik vind dit gewoon erg leuk, miste het om op de mat te staan. En ik wil nog altijd naar de Olympische Spelen."

Dan weer de heup, dan de schouder, dan een teen. Iedere keer was er wel weer iets waardoor Hendriksen noodgedwongen aan de kant moest blijven zitten en bij de fysio herstellen. Sinds begin dit jaar gaat het goed, al liep hij aanvankelijk op conditioneel vlak wat achter. Want bij het judo gaat het niet alleen om kracht, een goed uithoudingsvermogen is net zo belangrijk, aldus de jonge Hilversummer. "Je moet wel tien minuten lang door kunnen gaan."

Vanaf het moment dat judo voor de jonge Hendriksen topsport werd, won hij zo'n beetje alles wat er te winnen valt. Zo pakte hij in maart 2016 de Nederlandse titel in de klasse tot 15 jaar en tot 66 kilogram. In de klasse tot 18 jaar kreeg hij meer tegenstand (en dus ook blessures) en miste daardoor enkele belangrijke toernooien. Dit jaar was hij na een lange revalidatie bij alle belangrijke evenementen van de partij en werd hij in maart derde op het Nederlands kampioenschap.

 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant