De verschillende specialisten trekken zaterdag hun witte jas uit.
De verschillende specialisten trekken zaterdag hun witte jas uit. Foto: Bastiaan Miché
Advertorial

Open dag in Gezondheidscentrum Kerkelanden

Bedrijven

HILVERSUM - Fris, overzichtelijk en modern. De verschillende zorgdisciplines die gevestigd zijn in het flink opgeknapte gebouw van Gezondheidscentrum Kerkelanden aan de Kerkelandenlaan zijn weer helemaal klaar voor de toekomst. "Als gebruikers zijn we blij met dit resultaat. Het was noodzakelijk om te moderniseren", zegt tandarts Remco Scheringa een paar dagen voor de open dag.

In het 31 jaar oude gezondheidscentrum zijn verdeeld over twee verdiepingen onder meer te vinden: twee huisartsenpraktijken, apotheek, fysiotherapie, chiropractie, tandheelkundig centrum, zorgkliniek en logopedie. Zij verblijven nu in een fris en licht pand - met een geheel vernieuwde entree - en waarin met blauwe borden nu ook duidelijk is aangegeven welke discipline zich waar bevindt. "De grote kracht van dit centrum is de samenwerking", zegt Scheringa. "Deze was er al enigszins, maar met de verbouwing willen we nog duidelijker maker dat alle zorg hier onder één dak is. Voor de patiënt is het een 'onestopshop'."

Over een ander voordeel van het gezondheidscentrum - naast de krachtenbundeling en het gebouw - hoeft Scheringa niet lang na te denken. De goede bereikbaarheid. En dat is toch wel bijzonder in Hilversum. Want waar elders bezoekers moeten zoeken naar een parkeerplek of moeten betalen, zijn er in Kerkelanden voldoende en gratis parkeerplaatsen. Ook handig: sinds kort staan er twee oplaadpalen voor elektrische wagens.

Nu is de tijd rijp om dat aan iedereen te tonen, vinden de verschillende gebruikers. Daarom is er komende zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur een open dag. Bezoekers krijgen een kijkje achter de schermen en maken kennis met de verschillende specialisten die voor een keer hun witte jas uittrekken. Zij zijn dus een dag geen behandelaar, maar 'gastheer, vertelt Scheringa, die in de toekomst vaker open dagen wil organiseren.

Uit de krant