Afbeelding

Stints BINK voorlopig 'gewoon' de straat op

Mensen

HILVERSUM - De dertig stints van Kinderopvang BINK zijn, ondanks het drama van vanmorgen op een spoorwegovergang in Oss, vandaag wél de straat op gegaan. "Het is een verschrikkelijk ongeval, maar we willen eerst het onderzoek afwachten en dan eventueel actie ondernemen", zegt directeur Monique Wittebol van de organisatie met vestigingen in Hilversum en Soest. 

Direct na het ongeval had Wittebol contact met Stint en werd haar verteld dat er eigenlijk nog niets duidelijk is. "Je gevoel zegt om pas op de plaats te maken en de stint even niet meer gebruiken. Maar is dan het alternatief - bussen, fietsen of wandelen - veiliger? Ik wil het drama zeker niet bagatelliseren, maar ongelukken zijn nooit uit te sluiten."

Wittebol benadrukt dat alle dertig stints van BINK ieder jaar grondig worden gekeurd. Bovendien hebben de medewerkers allen een verkeersdiploma en krijgen zij een training hoe om te gaan met de elektrische bakfiets. Na het drama van vanmorgen zijn alle ouders van BINK per brief geïnformeerd.

Koningskinderen
De elektrische bakfietsen van Koningskinderen, dat ook in Hilversum één vestiging heeft, worden de komende tijd extra gecontroleerd. Dat laat de Bussumse kinderopvangorganisatie weten.

Koningskinderen vervoert ook af en toe kinderen met zulke elektrische bakfietsen. En in een dorp als Bussum met al haar spoorwegovergangen is de vergelijking snel gemaakt. "Wij kunnen ons daarom voorstellen dat er onder ouders zorgen en vragen zijn omtrent het gebruik van dit vervoersmiddel", zo meldt Koningskinderen aan ouders.

Hoewel de oorzaak van het ongeluk nog niet duidelijk is, houdt Koningskinderen de zaak scherp in de gaten. "Wij zullen indien nodig maatregelen treffen in ons eigen vervoersbeleid, meer in het bijzonder in het gebruik van stints. Naar aanleiding van dit vreselijke voorval, instrueren wij onze medewerkers nog eens extra om voor gebruik de werking van de stint te controleren. De door ons gebruikte stints ondergaan jaarlijks een onderhoudsbeurt. Medewerkers krijgen voordat zij op een stint gaan rijden een praktijk- en veiligheidstraining."

Uit de krant