De eerste editie was vorig jaar een groot succes.
De eerste editie was vorig jaar een groot succes. Foto's: Bastiaan Miché

Tweede Gooisch Bierfestival 'middag vol verrassingen'

Cultureel

HILVERSUM - Het Marktplein is zondag 30 september opnieuw het decor van het Gooisch Bierfestival. Na het succes van vorig jaar zijn de verwachtingen nu hooggespannen. Er is plaats voor 7000 bezoekers. 

Alle betrokkenen van het Gooisch Bierfestival waren vorig jaar - tijdens die mooie zondag in september compleet verrast - toen duizenden bierliefhebbers naar Mout kwamen. Eigenlijk was het toen met 5.000 bezoekers te druk, gezien de lange rijen voor de kassa. Dat is nu beter geregeld, belooft Guido de Wit namens de organisatie.

Zo staan er bijvoorbeeld meer vrijwilligers achter de kassa's waar bezoekers moeten kunnen kopen. "Het tweede Gooisch Bierfestival op zondag 30 september belooft een middag vol verrassingen te worden", vertelt hij.

Er zijn ruim dertig soorten bieren tussen 13.00 en 21.00 uur te proeven, diverse foodtrucks met borrelgerechten en er komen optredens in drie kleine podiumtenten met optredens van singer-songwriters, DJ, muzikanten en theater, pal voor de brouwerij. Ook zijn er professionele proeverijen en presenteert café De BarBier alcoholarme bieren op ludieke wijze.

Hoewel De Wit het heeft over een 'Parade-achtig festival' blijft het bier centraal staan. Dit jaar komen er dertien brouwerijen naar Hilversum, waaronder 'Kromme Haring' uit Utrecht, 'Oldskool' uit Eindhoven, 'Walhalla' en 'Poesiat & Kater' uit Amsterdam en 'Mommeriete' uit Gramsbergen (Overijssel)" vervolgt Arjanneke van den Berg, de biersommelier van het festival. Uit Leiden komen de vier stadsbrouwerijen met ieder hun eigen bier. En natuurlijk is de Gooische Bierbrouwerij zelf ook van de partij.

De buitenlandse 'artiesten' komen dit keer uit de Verenigde Staten. De bieren die zondag te verkrijgen zijn, zijn nog niet verkrijgbaar in Nederland en scoren hoog, aldus Van den Berg, onder liefhebbers. "Allemaal topbieren en uniek voor Hilversum en Nederland."

Uit de krant