De routekaart van de Amerikaanse picknick.
De routekaart van de Amerikaanse picknick. Foto: PR

Amerikaanse picknick bij Speelbos 't Laer

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Kiwanis Satelliet Club 't Gooi organiseert zondag 30 september van 13.00 tot 16.00 uur een Amerikaanse picknick bij speelbos 't Laer aan de Oude Postweg 1. Het goede doel is Speelbos en Groepsverblijf 't Laer van het Goois Natuurreservaat (GNR), omdat die hoognodig toe zijn aan een opknap- en onderhoudsbeurt.

Er is een leuk openingsspel en Jaap Vlaanderen van het GNR komt uitleggen waarom 't Laer zo bijzonder en waardevol is. "Het idee van deze picknick is dat iedereen wat te eten meeneemt en dat we alles met elkaar delen. Samen maken we een mooi buffet", zegt Sjors van der Meer, president Kiwanis Club 't Gooi. Iedereen is welkom. Minimale contante goededoelbijdrage is 5 euro.

Speelbos 't Laer bestaat sinds 2012 en is het eerste speelbos in het Gooi. "Een plek waar kinderen gratis kunnen spelen, leren en ontdekken in een natuurlijke omgeving", licht Van der Meer toe.

Kiwanis Club 't Gooi, satellietclub van Kiwanis Laren, is een nieuwe lokale Fresh-Minded Kiwanis Club met enthousiaste leden. Van der Meer: "We hebben er zin in om mooie projecten te draaien om kinderen te kunnen helpen. Kiwanis is een fantastische toevoeging aan het leven en het geeft plezier en energie." Het is de bedoeling dat de Amerikaanse picknick jaarlijks op elke laatste zondag van september terugkeert. In 2019 vindt het evenement plaats op 29 september.

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.

Wie zondag 30 september verhinderd is maar het speelbos toch een warm hart toedraagt, kan een donatie doen ten behoeve van GNR Speelbos & Groepsverblijf 't Laer: NL55 RABO 033 00 33 999 t.n.v. Goois Natuurreservaat o.v.v. 'Kiwanis Amerikaanse Picknick 2018'.

Uit de krant