In de Silenestraat moeten bewoners zeker nog tot juni volgend jaar wachten.
In de Silenestraat moeten bewoners zeker nog tot juni volgend jaar wachten. Foto's: Bastiaan Miché

Voorlopig geen uitbreiding van betaald parkeergebied

Buurt / wijk

HILVERSUM - Uitbreiding en vervanging van parkeerautomaten in Hilversum gaat voortaan middels een Europese aanbesteding. Om die reden is uitbreiding van het betaald parkeergebied zeker tot juni 2019 niet mogelijk. "Dit ondanks dat er al planvoorbereidingen zijn gedaan met enquêtes in de buurten op basis waarvan verwachtingen zijn gewekt", schrijft het college van burgemeester en wethouders (B en W) aan de gemeenteraad.

Deze Europese aanbesteding duurt namelijk alleen al zes maanden en daar komt nog een levertijd van drie maanden bovenop. In wijken/straten waar een meerderheid van de bewoners een proef betaald parkeren wil, kan deze pas vanaf 1 juni 2019 ingaan. De wijken die zo'n proef willen, zijn het Schilderskwartier (delen van Eikbosserweg, Silenestraat en Wernelaan) en elf (delen van) straten in de Vogelbuurt.

Overigens, op de Jan van de Heijdenstraat, tussen de Larenseweg en de Minckelersstraat, en rondom winkelcentrum Seinhorst komt sowieso geen proef met betaald parkeren. In een brief van de gemeente staat dat 'niet wordt voldaan aan de criteria die de gemeente heeft opgesteld om een proef te beginnen met betaald parkeren'.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant