De dagelijkse fietsenchaos op het Oosterspoorplein.
De dagelijkse fietsenchaos op het Oosterspoorplein. Foto: Bastiaan Miché

'Wanorde Oosterspoorplein aanpakken'

Buurt / wijk

HILVERSUM - "Het is al tien jaar een chaos op het Oosterspoorplein, maar in het grote gele raadhuis wordt dat maar spaarzaam opgemerkt." Dat zegt Patrick Weening namens bewonersorganisatie OSP. Hij snapt er niets van dat Hilversum er alles aan doet om het centrum voor miljoenen op te leuken door fout geparkeerde fietsen weg te halen, maar de fietsenchaos aan zowel de centrum- als oostzijde toestaat.

Weening was vorige week donderdag in het raadhuis om aan de verschillende politieke partijen tijdens een zogenaamde speeddate-avond (voor de zoveelste keer) zijn ongenoegen over dit onderwerp kenbaar te maken. En uiteraard vonden al die partijen dat er iets moet gebeuren op dat Oosterspoorplein. Maar dat kost centjes en bovendien zijn er al voorzichtige plannen om het stationsgebied en ook de spoorzone (Noorder- en Zuiderweg) op te knappen.

Maar voorlopig staan de fietsen op het Oosterspoorplein overal en nergens geparkeerd en is het daar een grote wanorde. Ook op de Zuiderweg zelf worden lukraak fietsen geparkeerd, ziet Weening. Gehandhaafd wordt er ook niet, alleen verkeerdegeparkeerde auto's krijgen een bon. "Handhaven is altijd lastig in Hilversum. Als je de politiek daarop aanspreekt, kijken zij alsof ze in hun broek hebben gepoept."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant