Afbeelding
Foto: Politie

'Potloodventer' in Corversbos Hilversum

Politie

HILVERSUM - "Er is sinds een paar dagen een 'potloodventer' actief in het Corversbos, achter het Comenius College. Hij schijnt vervelend te doen."

Deze melding - van een bewoner - verscheen woensdag op een buurtapp. De politie bevestigt nu dat inderdaad afgelopen maandagmiddag een 'schennispleger' is gespot. Er zou een man zijn gezien die onzedelijke handelingen verrichtte, aldus een woordvoerder.

Maar toen de politie ter plaatse kwan was hij al weg. Het gaat om een blanke, kale man die een fiets met fietstassen bij zich had. 

Tot nu toe is de melding van maandagmiddag de enige van de laatste tijd. De politie is weliswaar een onderzoek gestart, heeft de verschillende scholen in de buurt op de hoogte gesteld, maar wil de zaak niet groter maken dan hij is. "We hadden daarvoor al maanden geen melding vanuit deze buurt gehad", vertelt een woordvoerder. "We willen nu ook geen onrust creëren. Wie het moet weten, weet het inmiddels."

Wie toch een verdachte man aantreft, wordt gevraagd om direct 112 te bellen en verder niets te doen. Advies is verder aan scholieren om met meerdere personen door het bos te fietsen en zeker niet alleen.

Uit de krant