Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Geen promotie voor softbaldames Hurricanes

Sport

HILVERSUM - Het wonder voor de softbaldames van de Hilversum Hurricanes is uitgebleven in de laatste competitieronde van de promotiepoule. Zelf won de ploeg van coach Pieneman afgetekend beide uitwedstrijden bij de Domstad Dodgers met 18-0 en 4-0. Echter Red Lions uit Rijswijk, koploper in de competitie, maakte geen fout tegen de Gophers en won beide duels.

Dat betekende voor de als tweede geëindigde Hilversumse dames geen promotie naar de Silver League; het op één na hoogste niveau. Dat was een zuur einde van een succesvol seizoen, temeer daar de wedstrijden tegen de Red Lions onbeslist eindigden; beide teams wonnen een keer van elkaar. 

Het verschil tussen vreugde en verdriet zat in het verloop van de competitie. Hilversum verslikte zich vier keer; drie verlies en een keer gelijk; terwijl RedLions na de  wedstrijden tegen Hilversum nog één keer verloor.

De strenge promotie- en degradatieregels die de honk- en softbalbond hanteert, maakt het onmogelijk dat de nummers 2 en 3 nog een herkansing krijgen. Bij bijvoorbeeld het voetbal en hockey is dat wel het  geval in de vorm van de nacompetitie. Zoals het er nu uitziet blijft het team volgend seizoen vrijwel in tact; nieuwe ronde; nieuwe kansen.

Uit de krant