De stint blijft voorlopig binnen.
De stint blijft voorlopig binnen. Foto: Bastiaan Miché

Stint blijft binnen, Hilversum verwijdert fout geparkeerde fietsen nu met de auto

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wie dacht of hoopte dat met het stintverbod op de openbare weg de fout geparkeerde fietsen in het centrum niet meer verwijderd kunnen worden, heeft het mis. De gemeente beschikt nog over een auto waar vijftien fietsen op passen. 

Sinds kort verwijderd de gemeente fout geparkeerde fietsen in het centrum. Boa's stickeren deze fietsen en met een stint werden deze de voorbije dagen overgebracht naar het depot op de Kerkbrink. Met het verbod wordt deze stint voorlopig niet meer gebruikt, zegt een woordvoerder. Echter, dit heeft verder geen gevolgen voor de handhaving van het fietsparkeren.

Op de stint konden steeds maar twee fietsen worden gezet en moest de bestuurder continu heen en weer naar het depot. In de auto kunnen er maar liefst vijftien. Toch zette de gemeenten in eerste instantie de stint in omdat er wordt gehandhaafd in een druk gebied. Bovendien is de elektrische bolderkar energiezuiniger. "Ook heeft de stint een waarschuwend effect", aldus de woordvoerder. "Omdat wij in een overgangsfase zitten, heeft de stint niet alleen een handhavingsrol maar ook een informerende rol richting de fietsers."

Nu de stint de weg niet op mag zet Hilversum de auto in. Onduidelijk is nog wat er gebeurt wanneer het verbod van kracht blijft. "Mochten we geen gebruik meer kunnen maken van de stint in de toekomst, dan gaan we evalueren wat het beste middel is dat we kunnen inzetten om de fietsen te verplaatsen naar het fietsdepot."

Uit de krant