Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Zes jongens opgepakt voor zware mishandeling in Hilversum

Politie

HILVERSUM - Zes jongens, waaronder twee Hilversummers, tussen de 16 en 18 jaar zijn maandag opgepakt voor zware mishandeling. Twee weken terug, op vrijdag 14 september, hadden zij op de Willem Bontekoestraat een man in elkaar geslagen. 

Deze man verlaat op deze bewuste vrijdagmiddag rond 15.40 uur de Van Riebeeckgalerij en loopt richting zijn auto op de Willem Bontekoestraat. Onderweg krijgt hij een woordenwisseling met een groepje jongeren dat buiten staat. Dit loopt uit op een vechtpartij, waarbij de man meerdere keren wordt geslagen. Het slachtoffer breekt hierbij onder andere zijn arm. 

Getuigen bellen de politie. Wanneer de agenten arriveren, zien zij het slachtoffer met meerdere verwondingen zitten. De verdachten zijn dan al gevlucht.

Aanhoudingen
Direct stelt de politie een onderzoek (gesprekken met getuigen en het bekijken van camerabeelden) in naar de mishandeling. Daaruit komen verschillende verdachten in beeld. Zij zijn maandag aangehouden. Het gaat om drie jongens uit Utrecht van 16 en 17 jaar oud, twee jongens uit Hilversum van 16 en 18 jaar oud en een 16-jarige jongen uit Vianen. De jongens zitten allemaal vast voor onderzoek.

Uit de krant