Al in de zomer kondigde de gemeente de maatregel aan, links Scheepers.
Al in de zomer kondigde de gemeente de maatregel aan, links Scheepers. Foto: Bastiaan Miché

Bakkie doen met wethouder 'fietsparkeren'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Een goed gesprek aangaan met wethouder Arno Scheepers over het weghalen van verkeerd geparkeerde fietsen in het centrum? Dat kan zaterdagmiddag om 14.00 uur in de Jonge Haan.

De bijeenkomst is een initiatief van de VVD dat regelmatig in het restaurant aan de 's Gravelandseweg het gesprek met Hilversummers - onder de noemer 'bakkie doen' - aangaat. Scheepers zit samen met VVD-raadslid Hidde Fennema aan tafel. Wie ergens anders over wil praten, is ook welkom. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar kan via bakkiedoen@vvdhilversum.nl.

Hilversum verwijdert sinds medio september verkeerde geparkeerde fietsen in het centrum en brengt deze naar het depot aan de Kerkbrink. Daar kan de fietseigenaar zijn tweewieler nu nog gratis ophalen, maar vanaf 15 oktober moet hij of zij dokken: 15 euro. Doel van de maatregel is om de wegen begaanbaarder te maken en het centrum aantrekkelijker.

Maar er is ook veel kritiek, zowel binnen als buiten de politiek. De SP en het CDA hebben al vragen gesteld aan de wethouder en op straat vinden velen dat er te weinig plekken om de fiets neer te zetten. Op Facebook wordt daarom al opgeroepen om zaterdag rond 14.00 uur bij de Jonge Haan een protestactie te houden. 

Uit de krant