Afbeelding
Foto: Beeld en Geluid

Masterclasses en meet and greets met acteurs SpangaS

Cultureel

HILVERSUM - Van zaterdag 13 tot en met zondag 28 oktober is het SpangaS wat de klok slaat in Beeld en Geluid. Vlak voor en tijdens de herfstvakantie viert deze langstlopende jeugdserie op de Nederlandse buis feest in het Hilversumse museum aan de Media Parkboulevard.

Beeld en Geluid heeft de serie uitgenodigd. Inmiddels is SpangaS bezig aan het twaalfde seizoen en maakt zij zich op voor de tweeduizendste aflevering. Die komt in november op de televisie. Reden voor een feestje voor de kijkers én de makers van deze jeugdserie. "Ontmoet de acteurs, ga met hen in gesprek en test wie de grootste SpangaS-kenner is, of knutsel props voor op de set van het dertiende seizoen", aldus het Nederlands instituut voor mediacultuur.

In deze vijftien dagen kunnen de bezoekers op meerdere momenten een masterclass volgen. De acteurs vertellen hierin alles over hun personage en wat hij of zij allemaal meemaakt. De spelers geven acteertips die de aanwezigen meteen in de zaal kunnen oefenen of ga de strijd met de acteurs aan om te kijken wie de grootste SpangaS-kenner is. Uiteraard kunnen de gasten vragen stellen en na de masterclass kunnen zij met hun favoriete acteur op de foto.

Maar er is meer. Terwijl de kinderen bij de acteurs zijn, kunnen de ouders praten met de makers van de serie. Tevens is het mogelijk de setdresser te helpen met het decor van het volgende seizoen en kun je een scène instuderen van deze jaargang en die voor de camera spelen. Het eindresultaat krijg je meteen toegestuurd.

Het volledige programma is terug te vinden op www.beeldengeluid.nl.

Uit de krant