Afbeelding
Foto: Koen van Engelen

Vertraging bij HOV-klus Oosterengweg

Buurt / wijk

HILVERSUM - De voorbereidende werkzaamheden op de Oosterengweg in Hilversum duren zo'n drie maanden langer dan verwacht. Volgens de aangepaste planning is het werk - ijs en weder dienende - begin tweede kwartaal 2019 klaar. De planning voor de bouw van de spoorwegonderdoorgang komt hierdoor niet in gevaar.

Dat meldt de provincie Noord-Holland. Reden voor de vertraging zijn de twee twee asbestvondsten en het saneringswerk dat hiermee gemoeid was. Daardoor lag het werk enkele weken stil. Daarnaast blijkt de opgave complexer dan gedacht: er liggen behoorlijk wat kabels onder de grond die de aannemer niet direct kan thuisbrengen. Ook dat levert vertraging op.

Eind 2017 ging de provincie Noord-Holland op de Oosterengweg aan de slag met het verleggen van kabels, leidingen en het riool. Alles wat onder de grond ligt én functioneel is, gaat richting trottoir. De rest wordt opgeruimd. Zo wordt de weg vrijgemaakt voor de komst van de spoorwegonderdoorgang.

De uitvoering is in faes: elke zoveel weken schuift de aannemer zijn werkgebied een stukje door. De komende weken is het trottoir voor de huisnummers 69 tot en met 211 aan de beurt. Met loopschotten en andere maatregelen probeert de aannemer de overlast te beperken. De bewoners zijn per brief op de hoogte gesteld.

Uit de krant