Ruud Bochardt.
Ruud Bochardt. Foto: Ruud Bochardt

'Samenwerking GooiTV en Enter Media kan heel goed'

Cultureel

HILVERSUM - Een samenwerking op redactioneel vlak tussen GooiTV en Enter Media, de uitgever van deze krant, kan heel goed. Dat zegt het Commissariaat voor de Media nadat beide partijen hun partnerschap hebben laten toetsen door de toezichthouder.

"Uit het gesprek bleek dat het commissariaat juist publieke en private samenwerkingen ondersteunt om daarmee de lokale en regionale journalistiek te verstevigen", meldt Ruud Bochardt, directeur van de lokale omroep in Gooise Meren en Wijdemeren. GooiTV is een van de twee gegadigden voor de zendmachtiging in Hilversum. De andere is NH Nieuws in combinatie met 6FM.

De redactionele samenwerking past bij de hoofdtaak van GooiTV: het verzorgen van een programma met informatie, cultuur en nieuws. De Gooi en Eembode en GooiTV vormen samen de redactie. Gezamenlijk bepalen zij de inhoud van krant en online en wat er op het televisiekanaal te zien is. "Met deze samenwerking kunnen zo veel mogelijk doelgroepen worden bereikt en kan adequater worden ingespeeld op nieuwe ontwikkelingen."

Van een dergelijk partnerschap is al sprake met BussumsNieuws, NaarderNieuws en MuiderNieuws (bladen van Enter Media).

Uit de krant