Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Filmtheater koopt naastgelegen restaurant

Cultureel

HILVERSUM - Omdat het huidige onderkomen te krap begint te worden koopt Filmtheater Hilversum het naastgelegen restaurant (voorheen Nolleke). Dat maakte voorzitter Peter Boerenfijn woensdagavond bekend tijdens de openingsavond van het jaarlijkse Filmfestival. 

De komende maanden zal met de huidige eigenaar Heineken Exploitatie Maatschappij B.V. de transactie worden afgerond.

Het filmtheater bestaat dit jaar veertig jaar en is alweer tien jaar gevestigd aan het Herenplein. Maar dit pand is in zijn huidige vorm te krap aan het worden. Met deze aankoop wil het letterlijk ruimte creëren om ook in de toekomst zijn bezoekers comfort, service en een goede filmervaring te blijven bieden. "Na tien jaar op het Herenplein waren we verrast dat plotseling het pand van de buren te koop kwam. Deze kans konden we gewoonweg niet voorbij laten gaan. Nu kunnen we ons gaan opmaken voor de komende veertig jaar", aldus Boerenfijn.

De gemeente Hilversum heeft dit mede mogelijk gemaakt doordat er enthousiast ambtelijk en bestuurlijk met dit initiatief is meegedacht. Het Filmtheater zal de gemeente ook bij de verder uitwerking van de plannen blijven betrekken.
 

Uit de krant