Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Puur Smaeck tweede in wedstrijd beste biologische restaurant

Bedrijven

HILVERSUM - De titel van beste biologische restaurant van Nederland ging net aan de neus voorbij. Puur Smaeck is de nummer twee van het land. Dat is de uitslag van de finale die woensdag plaatsvond in het MECC in Maastricht.

Het gevoel van trots overheerst bij eigenaar Kees Verhoeff. Zijn team heeft woensdag mooie gerechten gemaakt. Het voorgerecht, een steak tartare, was zelfs het beste gerecht van de vier finalisten. 

Puur Smaeck had zich geplaatst voor deze eindstrijd in de Limburgse hoofdstad door op het laatste moment mee te doen aan de wedstrijd die verzekeraar Centraal Beheer heeft uitgeschreven. Naar aanleiding van hun inzending, een vegan gerecht met pasta, kwamen de Hilversummers in de finale terecht. Die was woensdag tijdens de vakbeurs Folie Culinaire - International Gastronomy Event 2018. 

Dit keer bepaalde de organisatie de gerechten. De deelnemende teams wisten niet wat hen werd voorgeschoteld. Zij kregen een black box voor de neus en moesten binnen een paar uur een voor- en hoofdgerecht maken.

"Het allerbelangrijkste vind ik dat we samen tot een gerecht komen", aldus Verhoeff. "In de voorronde hebben we dat in stilte kunnen. Als je een black box krijgt dan moet je binnen vijftien minuten aan de slag en de taken goed verdelen. Daar hadden we vooraf over gesproken. Op deze manier werken is toch wel heel apart. Dat is echt een andere dimensie. Het smaakt naar meer. De jongen willen gaan meedoen aan kookwedstrijden", luidt zijn vervolg.

De uitkomst van deze wedstrijd heeft voor bewustzijn gezorgd bij Verhoeff en zijn team. Het restaurant dat vooral bekend staat vanwege de dagbesteding krijgt hiermee ook duidelijk erkenning voor de kookkwaliteiten. "De waardering van mensen buitenaf is mooi. Nu merk je dat we opvallen door onze unieke producten. Dat is supergaaf. Door deze wedstrijd toch iets anders doen, andere kaart maken", zegt hij enthousiast. 

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant