Wethouder Wolthers verklaarde de scholen rookvrij.
Wethouder Wolthers verklaarde de scholen rookvrij. Foto: Rookvrije Generatie Gooi en Vechtstreek

Schoolpleinen openbare basisscholen in Hilversum helemaal rookvrij

Algemeen

HILVERSUM - De achttien schoolpleinen van alle openbare basisscholen in Hilversum zijn vanaf vanaf helemaal rookvrij. Wethouder Annette Wolthers gaf hiervoor om 9.00 uur het startsein op OBS de Dubbeldekker.

Steeds meer schoolpleinen, sportverenigingen, kinderboerderijen en speeltuinen in Gooi en Vechtstreek worden rookvrij. En dus kan scholenvereniging Stip Hilversum niet achterblijven, vindt ook bestuurder Geert Looyschelder van Stip Hilversum: "De openbare basisscholen in Hilversum vinden het belangrijk dat kinderen in een gezonde, rookvrije omgeving opgroeien. Daarom willen we dat leerlingen op onze schoolpleinen niet worden geconfronteerd met volwassenen die roken. Leerkrachten én ouders zijn hét voorbeeld voor kinderen."

Wolthers had de eer om alle achttien schoolpleinen rookvrij te verklaren. "We willen bereiken dat kinderen in Hilversum rookvrij kunnen opgroeien. Want als zij opgroeien met een rookvrij voorbeeld, is de kans veel groter dat ze zelf nooit beginnen met roken. Rookvrije schoolpleinen horen bij een gezonde kind omgeving."

Om ervoor te zorgen dat kinderen niet gaan roken, is de hele regio Gooi en Vechtstreek op weg naar een Rookvrije Generatie. Deze beweging werkt toe naar een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

Hierbij horen rookvrije schoolterreinen, sportverenigingen, kinderdagverblijven, speeltuinen en rookvrije kinderboerderijen. Zie ook www.rookvrijegeneratiegv.nl

Uit de krant