Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Burgemeester en brandweer waarschuwen jonge ouders voor brandgevaar

Mensen

HILVERSUM - Voor jonge ouders is het zeker belangrijk stil te staan bij de veiligheid van de kinderen en dus ook bij de brandveiligheid in huis. Om die reden besteedt de brandweer deze maand tijdens de zogenaamde brandpreventieweken extra aandacht aan deze doelgroep. Enkele jonge ouders worden daarbij verrast met een bezoek van de burgemeester. 

Zo bezocht burgemeester Pieter Broertjes woensdagmorgen de kersverse baby Jan-Pieter en zijn ouders. De burgemeester overhandigde daarbij een geboortetas met brandveilige inhoud. Vorige week maandag al deed burgemeester Freek Ossel van Wijdemeren hetzelfde bij de kersverse baby Laura en haar ouders in Loosdrecht. De tas bevat onder meer een felicitatiekaart, rookmelder, slabbetje, flyer/deurhanger 'Hé doe de deur dicht!' en de folder Brandveiligheid jonge ouders.

Bij brand geldt: goed voorbereiden loont de moeite!, aldus de brandweer. "Denk aan afspraken over een vluchtplan met daarin een vaste plek voor de huissleutel, wie de kinderen onder zijn hoede neemt en het vrijhouden van de vluchtroute van obstakels. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je gaat slapen, je de binnendeuren moet sluiten. Zo blijven vuur en rook langer in één ruimte en heb je meer kans om veilig te vluchten en gered te worden. Verder blijkt uit onderzoek dat rookmelders echt werken, want als je slaapt, slaapt je neus ook, maar jouw oren niet. Zo kun je tijdig worden gewaarschuwd, mits je werkende en hoorbare rookmelders hebt hangen."

Uit de krant