Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Illegaal gokhuis ontdekt aan Larenseweg Hilversum, één man aangehouden

Politie

HILVERSUM - In een woning aan de Larenseweg in Hilversum is woensdagavond een illegaal gokhuis ontdekt. Onder meer computers en een gokkast zijn in beslag genomen. Eén man, die illegaal in Nederland verblijft, is aangehouden.

De gemeente voerde de controle uit in samenwerking met de politie, brandweer en het UWV. Aanleiding was dat er zeer waarschijnlijk sprake was van overbewoning in het pand.

De aangetroffen vreemdeling moest nog een celstraf uitzitten en is direct in bewaring gesteld. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De financiële recherche doet verder onderzoek naar het illegale gokhuis. Verder controleerde de gemeente ook panden aan de Kleine Drift en Zuiderweg. Er is een aantal overtredingen op het gebied van brandveiligheid geconstateerd.

De controles werden uitgevoerd in het kader van de Landelijke Aanpak Adreskwaliteit, waaraan de gemeente Hilversum deelneemt. Eén van de doelen van deze aanpak is de controle op adresfraude. Voorbeelden daarvan zijn illegale bewoning, overbewoning, maar ook uitkeringsfraude. Burgemeester Pieter Broertjes: "De controles hebben als doel de buurten en wijken veiliger maken en fraude aan te pakken. De resultaten van de actie gisteravond bewijzen dat we daarin succesvol zijn."

Uit de krant