Volgens de voorlopige plannen kunnen er 260 woningen komen op het Philipsterrein.
Volgens de voorlopige plannen kunnen er 260 woningen komen op het Philipsterrein. Foto: Bastiaan Miché

Philipsterrein-idee CDA geen haalbare kaart

Buurt / wijk

HILVERSUM - Sympathiek, zoals dat in de politiek heet, is het plan van het CDA Hilversum om Hilversummers voorrang te geven als de nieuwbouwwoningen op het Philipsterrein zijn gerealiseerd. Daarmee doe je echt iets voor de lokale woningmarkt, is het idee. Alleen is het voorstel juridisch geen haalbare kaart. Volgens de wet mag dit helemaal niet.

Dat heeft verantwoordelijk wethouder Floris Voorink laten weten. Samen met Hart voor Hilversum hebben de christendemocraten vragen ingediend over de voortgang van de planontwikkeling Philipshof.

Een van de vragen is of de wethouder met de ontwikkelaar/eigenaar (familie Lisman, red.) afspraken wil maken om de nog te realiseren nieuwbouwwoningen de eerste drie maanden exclusief aan Hilversummers te verkopen, zoals het idee luidt dat het CDA vorige week spuide in deze krant. "Volgens Europese wetgeving is dat niet toegestaan. Met voorrang verkopen aan eigen inwoners mag niet meer. Bij huur mag dat wel, maar bij koop dus niet", luidt het antwoord van de VVD'er.

Donderdag meer over dit onderwerp in de Gooi en Eembode. 

Uit de krant