Afbeelding
Advertentie

Wat voor T-shirt draag je onder een overhemd?

Bedrijven

Het ontstaan van de T-shirt
T-shirts worden gedragen door iedereen die je je maar kan bedenken. Ze kunnen als normaal shirt gebruikt worden, maar ook als bijvoorbeeld een ondershirt voor onder een trui of overhemd. Dit artikel gaat vooral over de laatste. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen tussen shortsleeve, longsleeve, V-hals en ronde hals. Wil jij nou weten wat het beste is in combinatie met een overhemd? Lees dan snel verder.

Een T-shirt: wat is dat eigenlijk?
Het T-shirt is een item voor zowel de man als de vrouw. Overal ter wereld worden er T-shirts gedragen. Een T-shirt dat iedereen kent is het T-shirt met korte mouwen (shortsleeve). Je kunt een T-shirts verdelen in drie categorieën:

?     No sleeve: tank tops, hemdjes en singlets.
?     Short sleeve: normale T-shirts zoals iedereen ze kent.
?     Long sleeve: T-shirts met lange mouwen.

Binnen bovenstaande soorten kun je nog onderscheid maken tussen de verschillende halzen. Kijk eens naar het verschil tussen de O-hals en de V-hals. De O-hals was er eerst, daarna werd de V-hals pas ontworpen. Een V-hals wordt vaker gedragen onder een overhemd.

T-shirt: welke gelegenheid?
Het ligt aan de gelegenheid wat voor soort shirt je kiest en wat voor kleur je neemt. Er zijn verschillende momenten om een T-shirt te dragen. Zo kun je ten eerste de keuze maken of je het T-shirt los draagt of in combinatie met bijvoorbeeld een overhemd. Dit hangt af van de gelegenheid waar het voor bedoeld is. Als je bijvoorbeeld naar een chique evenement gaat en in smoking of rokkostuum moet, is het handig om een wat strakker ondershirt te gebruiken. Wanneer je op zoek bent voor een shirt in de zomer hoeft het niet zo saai. Kies dan bijvoorbeeld een T-shirt in een kleurtje of met een leuke opdruk.

V-hals T-shirts voor onder het overhemd
Het fijne aan een V-hals T-shirt dragen onder je overhemd is dat je het shirt niet kunt zien als je een één of twee knoopjes open hebt. De diepte van de hals bepaalt dan ook hoeveel knoopjes je open kan doen. De basic V-hals past het beste bij een man die zijn overhemd dicht draagt of met één knoopje los. De diepe V-hals is geschikt voor als je het overhemd draagt met twee knoopjes open.

Waar komt "T-shirt" vandaan?
Het T-shirt heeft zijn naam te danken aan de vorm. Wanneer je het T-shirt uitlegt vormt het de letter T. Vandaar dat het T-shirt zo genoemd is. De Engelse benaming is "Tee"..

De geschiedenis van het T-shirt
Het T-shirt wordt steeds meer gebruikt als commercieel item. Daarnaast drukken veel bedrijf hun logo erop. Voorheen was dit wel anders! Het T-shirt nog steeds één van de meest gedragen kledingstukken ter wereld. Van gewone burger tot bekendheid, iedereen heeft ze wel in de kast liggen. De oorsprong van het T-shirt ligt in de Tweede Wereldoorlog. Daar zagen de Amerikaanse soldaten (toen nog gehuld in wollen uniformen) het Europese leger in lichtgewicht, katoenen shirts lopen. De VS nam dit idee snel over en zo kreeg het T-shirt naamsbekendheid. Tot de jaren '50 werden T-shirts nog enkel als onderkleding beschouwd. Bekende acteurs (o.a. Marlon Brando, John Wayne en James Dean) brachten er verandering in door in enkel ondergoed op tv te verschijnen. Doordat iedereen dit overnam werd het T-shirt meer gezien als los kledingstuk.

Ben je naar dit artikel geïnteresseerd in een fijn zittend T-shirt? Kijk dan eens bij het merk Alan Red.

Uit de krant