Afbeelding
Foto: Wouter Nooitgedagt

Benefiet van Soroptimisten in het MCO

Cultureel

HILVERSUM - Met het benefietconcert in het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) zet de Soroptimistclub Hilversum e.o. zich zondag 28 oktober opnieuw in voor verbetering van de positie van meisjes en vrouwen. De opbrengst van zondag gaat naar de actie 'Free a Girl - School for Justice'.

Om 15.00 uur begint het Ricciotti Ensemble met spelen in het pand aan de Heuvellaan 33. Zij staan bekend als het meest onorthodoxe orkest ter wereld. Het is een straatorkest van veertig jonge muzikanten. Kaarten kosten voor volwassenen 25 euro. Tot achttien jaar bedraagt de entree 10 euro. Kinderen tot vijf jaar mogen gratis mee. Tickets zijn te bestellen via www.mco.nl.

Bezoekers genieten niet alleen van muziek, maar steunen tevens het goede doel. De Soroptimisten werken samen met verschillende clubs, waaronder de in 2008 opgerichte Nederlandse Stichting Free a Girl, die actief is in Nepal, India, Bangladesh, Thailand en Zuid-Amerika.

De focus bij deze stichting ligt op educatiedoelen. Meisjes die bevrijd zijn uit kinderprostitutie worden door Free a Girl opgeleid in alle mogelijke beroepen om zo een zelfstandig bestaan op te kunnen bouwen.

Uit de krant