Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché
Foto's

Fitnesstoestellen rondom berg Anna's Hoeve

Buurt / wijk

HILVERSUM - Opnieuw een feestelijk moment in Anna's Hoeve. Daar was de opening van een toch wel heel bijzonder project binnen de nieuwe woonwijk. 

De afgelopen maanden zijn er in Anna's Hoeve rondom de Anna's Berg drie nieuwe speelplekken ingericht. Ook zijn er fitnesstoestellen geplaatst. Samen met de bewoners en de kinderen uit de wijk zijn de ontwerpen gemaakt voor deze plekken.

Voor de kleinsten is onderaan de berg een speelplek gekomen. Halverwege de berg is een plek waar ontmoeting centraal staat. De tribune die hier
geplaatst is, vraagt om spel en toneel. Boven op de berg is de plek om te genieten van het uitzicht.

Naast de speelplekken zijn er ook fitnesstoestellen rondom de berg geplaatst. Dit idee is van een van de bewoners die heeft meegedacht, een idee dat zowel door de andere bewoners als door de gemeente enthousiast is ontvangen.  

"Het is belangrijk dat sport toegankelijk is voor iedereen", aldus de eveneens bij de opening aanwezige wethouder Arno Scheepers. "Mensen gaan steeds meer buiten sporten, zoals wandelen, fietsen of hardlopen in een park of bos. Hoe leuk is het dan gebruik te kunnen maken van deze nieuwe fitnesstoestellen? Wij vinden het belangrijk dat onze openbare ruimte beweegvriendelijker wordt. Dit initiatief van de bewoners van Anna's Hoeve is hier een heel mooi voorbeeld van."

Uit de krant