Afbeelding

Voetbaldames 't Gooi zijn politie de baas

Sport

HILVERSUM - Opnieuw was er een opmerkelijke oefenwedstrijd voor de dames van 't Gooi. Na eerder tegen profclubs en het landenteam van Malta te hebben gespeeld, troffen de zwart-gelen op eigen veld dinsdagavond het nationaal politie elftal, dat zich voorbereidt op het Europees kampioenschap in 2020 in Noorwegen. De thuisploeg was de politie met 4-1 de baas.

In de stromende regen op sportpark Berestein waren het de politievrouwen, die goed uit de startblokken kwamen. De kansen werden echter niet benut mede door goed keeperswerk van de Hilversumse Lisette Houthuizen. Na twintig minuten nam 't Gooi het initiatief over en dat resulteerde in een mooi doelpunt van Julia Hofman.

Daarna werden de politievrouwen, waarvan de meesten op hoog niveau voetballen, weer gevaarlijk. In de dertigste minuut kregen de politievrouwen een penalty, maar deze werd naast geschoten. Direct na de rust lukt het de politievrouwen wel om een gaatje te vinden in de Hilversumse verdediging: 1-1.

De politievrouwen gingen nu voor de winst. Het was echter de ploeg van trainer Jaap Hofman, die effectiever omging met de kansen. Veronique Ziellemans scoorde twee keer fraai en het slotakkoord was voor talent Renee Gros: eindstand 4-1.