PvdA-fractievoorzitter Femke van Drooge.
PvdA-fractievoorzitter Femke van Drooge. Foto: Bastiaan Miché

PvdA: 'College moet nu ambities bijstellen'

Politiek

HILVERSUM - Haal de franje uit de begroting, is de dringende boodschap van PvdA Hilversum aan het college van burgemeester en wethouders. Daar is wat de sociaaldemocraten betreft alle aanleiding voor nu de begroting niet sluitend is.

De mededeling van wethouder Karin Walters van Financiën dat Hilversum in 2018 waarschijnlijk afstevent op een tekort van 4 miljoen euro (zie verhaal hierboven) leidt bij de PvdA tot de reactie dat het college de ambities meteen moet bijstellen.

Geen geld meer uitgeven aan franje, maar Hilversum moet zich focussen op de zorgplicht. De begroting van het Sociaal Domein moet op orde komen, zodat Hilversummers die zorg en ondersteuning nodig hebben dat ook krijgen.

Verder is het devies: terugschroeven, nu er sprake is van een miljoenentekort. "Stop met cadeautjes uitdelen aan automobilisten, zoals het halveren van de tarieven voor parkeervergunningen. Wees nog kritischer op investeringen in hippe hobby's zoals de citymarketing. En is het écht nodig zo veel geld te steken in het Stationsplein en het ambtenarenapparaat?", vindt PvdA-fractievoorzitter Femke van Drooge.

 

Uit de krant