Afbeelding
Archieffoto: Bastiaan Miché

Centrummanager: 'Handhaving fietsparkeren kost ondernemers klanten'

Buurt / wijk

HILVERSUM Veel ondernemers in het centrum zijn niet blij met het nieuwe beleid van de gemeente om verkeerdgeparkeerde fietsen weg te halen. Dat blijkt uit een brief van centrummanager Kjeld Vosjan. "Wij krijgen steeds meer signalen van ondernemers die klanten verliezen als gevolg van de handhaving van het fietsparkeren."

Sinds anderhalve maand moeten fietsers hun tweewieler neerzetten op de daarvoor aangewezen plekken. Doen ze dat niet dan bestaat de kans dat deze wordt verwijderd. Vosjan stelt nu dat er inderdaad iets moest gebeuren aan de tsunami van wildgeparkeerde fietsen in het centrum, echter - zeker nu er nog geen inpandige fietsenstalling is - moet de handhaving wel in balans zijn.

Daar lijkt nu geen sprake van, meent de centrummanager. Hij vindt dat er vooral gehandhaafd moet worden op de zogenaamde hot spots (Hema, Groest/Kerkstraat, Gooische Brink) en veel minder op plekken waar ondernemers en bezoekers geen of nauwelijks problemen ervaren. "We willen de excessen voorkomen", schrijft hij in een brief aan wethouder Arno Scheepers.

"We vragen u deze balans in de handhaving goed in ogenschouw te nemen en te houden en de handhaving ook vooral op deze locaties in te zetten. Daarnaast blijft de aandacht voor een goede bebouwde parkeervoorziening nodig om extra capaciteit op een goede locatie toe te voegen."

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode.

Uit de krant