Vincent Ohlrichs.
Vincent Ohlrichs. Foto: Bastiaan Miché

Wethouder wil toegankelijkheid bij spoorzone in kaart brengen

Buurt / wijk

HILVERSUM - Wethouder Arno Scheepers maakt spoedig een ronde door het centrum en het station - samen met vertegenwoordigers van de Regionale Schouwgroep Toegankelijkheid Gooi en Vechtstreek - om de problemen voor mensen met een beperking in kaart te brengen.

Dat meldt de gemeente naar aanleiding van het verhaal van vorige week in deze krant waarin werd aangegeven dat het voor rolstoelers een bijna onmogelijke klus is om van het station naar wijkcentrum de Geus te komen. Rolstoeler Vincent Ohlrichs toonde daarbij aan dat er vaak geen doorkomen aan is.

De Hilversumse SP, die ook mee was tijdens de rondleiding door Ohlrichs, heeft inmiddels vragen gesteld aan de wethouder. Zo willen de socialisten weten wat Scheepers vindt van de verkeerssituatie rondom de Geus en en stellen zij voor om een meldpunt in het leven te roepen waarin mindervaliden kunnen aangeven waar er nog meer gevaarlijke situaties ontstaan.

De wethouder is in ieder geval op de hoogte van de situatie rondom het wijkcentrum aan de Geuzenweg, meldt een woordvoerder. "De plek rondom Wijkcentrum de Geus is ingericht als een (woon)erf en daardoor is de ruimte beperkt. Dat maakt het lastig om alle functies een plek te geven. Het is immers ook belangrijk dat er in de wijk voldoende parkeerplekken zijn voor auto's en fietsen. Niettemin het is belangrijk dat beide kanten van het spoor goed toegankelijk zijn voor mensen met een visuele of lichamelijke handicap."

Uit de krant