Afbeelding
Foto: Marco Borggreve

Pianist Bert van den Brink speelt zondag Chopin Preludes in MCO

Cultureel

HILVERSUM - Voor het vijfde seizoen kleurt Lodewijk Collette het programma van Piano & Passie in het MCO met liefde in. De concertserie is een mix van grote internationale namen en talenten van eigen bodem en per jaar programmeert hij een zestal recitals. Komende zondag zit Bert van den Brink achter de piano. Collette is ermee in zijn nopjes.

Het Muziek Centrum van de Omroep (MCO) zet zichzelf inmiddels ook op de kaart door eigen series die niet gelinkt zijn aan de omroep. Een ontwikkeling die Collette toejuicht. "Het prachtige gebouw is uiteraard de thuishaven van het Radio Filharmonisch Orkest, het Groot Omroepkoor en het Metropole Orkest, maar krijgt nu ook steeds meer een lokale betekenis."

Collette doelt op onder meer Globe, Centrum voor kunst en cultuur. Maar ook zijn er gedurende het seizoen vier series: de pianoserie, kamermuziek, familieconcerten en de 2 Meter Sessies die door Jan Douwe Kroeske worden gepresenteerd.

Met het oog op het lustrum van Passie & Piano dit jaar, is Collette van het gebaande klassieke pad gestapt en heeft het programma iets aangepast. Zo is zondag Bert van den Brink te gast. Bijzonder verheugd is Collette dat juist deze pianist 's middags in het MCO speelt. "Bert heeft een visuele beperking en ik had het er met hem over of dat noemenswaardig is. Ja, dat is het, want hij is blind geboren en heeft muziekstukken middels braille tot zich moeten nemen. Dus in dit muzikale geval doet het er wel degelijk toe."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant