Tobias Borsboom.
Tobias Borsboom. Foto: Marco Borggreve

Romantische herfst bij Goois Symfonie Orkest

Cultureel

HILVERSUM - Drie Duitse romantische componisten staan op de lessenaar bij het Goois Symfonie Orkest komende zondag. Tijdens het concert in de Regenboogkerk speelt solist Tobias Borsboom het pianoconcert van Robert Schumann.

De pianist Tobias Borsboom wordt gezien als een van de grote talenten in de Nederlandse muziek. Hij heeft de afgelopen jaren een aantal belangrijke prijzen gewonnen in Nederland en hij treedt nu veel op: in binnen- en buitenland, in zijn eentje en in kamermuziek, ook als solist bij orkesten. Samen met het Goois Symfonie Orkest speelt hij het romantische pianoconcert van Robert Schumann.

Na de pauze dirigeert Joost Geevers het Goois Symfonie Orkest in Mendelssohns Vijfde Symfonie. Deze symfonie heeft als bijnaam 'Reformatie'. Mendelssohn speelt in deze symfonie met de muzikale erfenis uit de klassieke periode van Haydn en Mozart, waar hij in zijn eigen stijl een grootse symfonie omheen bouwt.

Het concert begint met werk van misschien wel de eerste romantische Duitse componist: Ludwig van Beethoven. In 1801 schreef hij muziek voor het ballet 'Die Geschöpfe des Prometheus'. De ouverture staat nog vaak op het programma bij symfonie-orkesten, omdat het zo'n aantrekkelijk werk is voor publiek én musici.

Het concert op 11 november begint om 15.00 uur. Locatie is de Regenboogkerk aan de Nassaulaan 22 in Hilversum. Kijk voor kaarten op www.gooissymfonieorkest.nl.

Uit de krant