Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Voor kerst geen nieuwe wethouder

Politiek

HILVERSUM - Hart voor Hilversum (HvH) neemt de tijd om een vervanger te vinden voor de vrijdag opgestapte wethouder Angelika Pelsink. Voor de kerst is de opvolger nog niet aan de slag. D66'er Annette Wolthers en Karin Walters (HvH) nemen haar portefeuille voorlopig over.

Omdat het vertrek van Pelsink voor iedereen, collega-wethouders en politieke fracties, als een volslagen verrassing kwam, is er niet direct een geschikte kandidaat aan te wijzen. Hart voor Hilversum gaat een gedegen sollicitatieprocedure houden. "Daar is in het verleden al kritiek op geweest", hintte Walters. Daarmee doelt zij op de keuze voor politiek nieuwkomer Pelsink dit voorjaar, in plaats van de meer gepokt en gemazelde Jerry Braaksma.

Zeker tot kerst houdt Hilversum zes wethouders. Ondanks verzoeken van de oppositie dit zo te houden in het kader van bezuinigingen komt de grootste partij van Hilversum (acht zetels) met een nieuwe kandidaat. Dat is wat de vier coalitiepartijen ook willen.

Daarmee blijft de verhouding hetzelfde binnen het college: Hart, D66 en VVD leveren twee wethouders en GroenLinks één. Wolthers neemt de komende periode Buurten en Wijken en project Monnikenberg erbij, Zorg en Welzijn valt voorlopig onder Walters. Dat is de uitkomst van het overleg binnen het college.

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode.

Uit de krant