Kinderen van de Kinderraad geïnterviewd over hun initiatief.
Kinderen van de Kinderraad geïnterviewd over hun initiatief. Foto: Regio Gooi en Vechtstreek

Speeltuin Neuweg officieel rookvrij

Buurt / wijk

HILVERSUM - Nadat eerder al achttien schoolpleinen in Hilversum rookvrij waren verklaard, is vanaf zaterdag ook de speeltuin aan de Neuweg officieel rookvrij. Het initiatief komt van kinderen uit de buurt.

"Wat een goed initiatief van de kinderen om deze speeltuin rookvrij te maken", aldus wethouder Annette Wolthers die komende zaterdag de speeltuin rookvrij mag verklaren."Stapje voor stapje komen er steeds meer plekken in Hilversum waar kinderen niet geconfronteerd worden met roken, dat is een goede ontwikkeling."

Om deze rookvrije aftrap met de kinderen te vieren, is er zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur voor alle kinderen uit de buurt een feest in de speeltuin. Een springkussen zal de feestvreugde verhogen, net als kraampjes met feestelijke, gezonde snacks. Buurtbewoners zijn van harte welkom. De kinderen: "Als je rookt, dan komen er allemaal peuken op de grond. De speeltuin wordt dan vies en het stinkt naar rook. Wij willen graag dat deze speeltuin rookvrij wordt. Als mensen toch willen roken, dan moeten ze dat doen waar geen kinderen spelen."

Uit de krant