Victoria bleek aanvallend onmachtig.
Victoria bleek aanvallend onmachtig. Foto: Bob Awick

Handhaving nu het belangrijkste doel voor Victoria na kansloze nederlaag

Sport

HILVERSUM - Victoria beleeft een moeizaam seizoen in de eerste klasse. De Hilversummers, de afgelopen jaren zeer succesvol, verloren zaterdag van Zuidvogels en staan onderaan.

Zuidvogels tegen Victoria van afgelopen zaterdag was - zo vroeg in het seizoen - toch al een degradatieduel. Beide ploegen kenden een zwakke seizoenstart. Na zes wedstrijden stonden beide ploegen laatste en voorlaatste in de eerste klasse van het zaterdagvoetbal. Daarom stond er zaterdagmiddag op sportpark Wolfskamer veel spanning op het duel tussen beide ploegen.

De uiteindelijke 2-0 zege van Zuidvogels was volkomen verdiend. De Huizers stegen van de dertiende naar de achtste plaats. Victoria likte de wonden en blijft veertiende en hekkensluiter.

De wedstrijd stond volop in de belangstelling bij spelers en trainers van clubs uit de omgeving, aangezien het duel in een inhaalweekend werd gespeeld. De voetballiefhebbers gingen eens goed zitten voor deze streekderby op eersteklasseniveau. Niet buurman Huizen, maar promovendus Victoria was de tegenstander.

Beide ploegen moesten zaterdag winnen om uit de onderste regionen te komen. De spelers kwamen met het mes tussen de tanden het veld op en begonnen op het scherpst van de snede aan het duel. Het fileermes van Zuidvogels was van betere kwaliteit omdat het na vijftien minuten nog vlijmscherp bleef. Bij Victoria kwamen er bramen op het lemmet en de scherpte werd zichtbaar minder, waardoor de wedstrijd kantelde.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant