De locatie aan de Korte Noorderweg gaat dicht.
De locatie aan de Korte Noorderweg gaat dicht. Foto: Bastiaan Miché

'Voor alle deelnemers van WESPP een alternatief beschikbaar'

Zorg

HILVERSUM - Hoewel de deuren van WESPP aan de Korte Noorderweg wat langer openblijven dan verwacht, is het verhaal daar toch eindig. Per 1 januari 2019 stoppen de activiteiten voor mensen met een psychiatrische achtergrond uit de regio. Voor iedereen is een alternatief beschikbaar, zo laat wethouder Karin Walters van Zorg weten.

Voor alle 33 deelnemers van de werkervarings- en scholingsproject voor (ex) psychiatrische patiënten (WESPP) is uiterlijk aan het eind van november een andere plek beschikbaar. Dat heeft Walters begin deze week bevestigd gekregen van GGz Centraal. Zij kunnen allen rekenen op maatwerk, voegt zij eraan toe. "Voor zover mensen niet zijn gestopt, verhuisd of zijn opgenomen, is er voor iedereen een alternatief beschikbaar", schrijft de wethouder aan de gemeenteraad.

Zij vervolgt: "Voor een aantal deelnemers valt de overstap zwaar en heeft men de stap nog niet gezet in de hoop dat WESPP open blijft. In een aantal gevallen moeten nog aanvullende afspraken worden gemaakt met de betrokkene en de nieuwe aanbieder van de dagbesteding, zoals het overzetten van de indicatie."

Walters is ervan overtuigd dat alle deelnemers goed terechtkomen. Het aanbod is immers groot met 33 aanbieders van dagbesteding in de regio, waar deelnemers vrijwilligerswerk kunnen doen, kunnen helpen in buurthuizen of zorgcentra of zelfs een traject kunnen volgen naar betaald werk. Tevens bieden nieuwe initiatieven zoals het herstelteam en buurtcirkels nieuwe kansen.

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode

Uit de krant