Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

Betaald parkeren levert Hilversum zes ton extra op

Buurt / wijk

HILVERSUM - 2018 wordt voor Hilversum een goed jaar als het om parkeerinkomsten gaat. De gemeente verwacht dit jaar zo'n 5,5 miljoen euro binnen te halen, zes ton meer dan begroot. 

Voor 2018 waren de totale parkeerinkomsten (straat parkeren, garage parkeren, vergunningen en naheffingsaanslagen) geraamd op 4,9 miljoen euro. De extra inkomsten zijn vooral te danken aan de score voor het parkeren op straat (maaiveldparkeren).

Trend
"De afgelopen jaren is een landelijke trend zichtbaar dat de inkomsten uit maaiveld parkeren toenemen", aldus verkeerswethouder Anette Wolthers. "Ook in Hilversum is deze trend zichtbaar. Bij het opstellen van de begroting is hier rekening mee gehouden, echter is de toename aan inkomsten groter dan verwacht."

Gestage uitbreiding
Een concrete verklaring voor de extra opbrengst kan de wethouder niet geven. De tarieven zijn ook al jaren niet meer verhoogd en zelfs al een keer verlaagd. Een mogelijkheid is de gestage uitbreiding van het gebied betaald parkeren, een aantrekkende economie, succes van het programma centrum en het gemak van het belparkeren, aldus Wolthers.

De extra zes ton worden ingezet om het verkeer in Hilversum te verbeteren. Mocht de huidige trend zich doorzetten, komt er ook volgend jaar meer geld binnen in het parkeerpotje dan begroot.

Uit de krant